Op zoek naar insecten die op kakkerlakken lijken?

 
 
insecten die op kakkerlakken lijken
Soorten kakkerlakken Rentokil België.
Lijkt sterk op de Duitse kakkerlak maar heeft geen zwarte lengtestrepen op het borstschild. Zowel de mannetjes als de vrouwtjes bruinbandkakkerlakken hebben vleugels, maar die van de mannetjes zijn langer. Verplaatst zich lopend. De vrouwtjes bruinbandkakkerlakken leggen hun eipakketjes met 16 eitjes een dag na de eiproductie. Ze komen uit na 1 2 maanden. Het duurt 2 4 maanden voor de nimfen tot volwassen insecten uitgegroeid zijn. Komen voor in verwarmde gebouwen op drogere plaatsen dan Duitse en Oosterse kakkerlakken.
Hoe kakkerlakken eruit zien / Informatiepunt Ongedierte.
De twee voelsprieten staan meestal recht omhoog. Kakkerlakken hebben 6 poten die doornachtig zijn, ook kunnen kakkerlakken snel voortbewegen. Heeft u insecten in huis die op kakkerlakken lijken maar kunnen vliegen? Ook dit kunnen helaas kakkerlakken zijn. Amerikaanse kakkerlakken kunnen bij warme tempraturen u vliegend verwelkomen.
Hoe kunt u een kakkerlak herkennen? Anticimex.
Uitwerpselen: de uitwerpselen van kakkerlakken lijken wat op fijn bruin koffiegruis 1cm. lang en op muren zijn het eerder bruine, uitgelopen strepen. Ze doen hun behoefte meestal in de buurt van hun nest. Aangeknaagd voedsel: kakkerlakken verkiezen suikerachtig of zacht voedsel dat al wat ouder is bv. Ze bijten daarbij moeiteloos door plastic of kartonnen verpakkingen heen. Eitjes: kakkerlakken leggen meerdere eitjes in één keer, die zijn gegroepeerd in een bundel of pakketje. Deze eibundels liggen dicht bij het nest. Doorzichtige capsules: kakkerlakken vervellen meerdere keren tijdens hun leven, deze vellen zien eruit als een doorzichtige capsule. De oude huid ligt vaak in de nabijheid van een nest. Een kakkerlak wordt soms verward met een zilvervisje, deze kleine kruipende insecten zijn ook nachtdieren die het liefst in vochtige plekken verblijven.
Kakkerlak Gezondheid en Milieu.
Kakkerlakken zijn zeer beweeglijke, gevleugelde insecten. Ze hebben een afgeplat uiterlijk met lange antennes en lange, doornige poten. Ze zijn meestal bruin van kleur en lijken oppervlakkig een beetje op kevers. De meest voorkomende kakkerlak in België is de Duitse kakkerlak Blatella Germanica In mindere mate worden de Oosterse kakkerlak Blatta orientalis, die ook wel eens de bakkerstor wordt genoemd, en de Bruinbandkakkerlak Supella longipalpa opgemerkt.
Hoe ziet een kakkerlak er uit? Kakkerlakken Bestrijden.
Gelukkig beperkt het aantal soorten dat u in Nederland kunt aantreffen zich tot minder dan tien. Ook lijken de hier voorkomende soorten redelijk op elkaar, bijvoorbeeld de Amerikaanse kakkerlak en de Duitse kakkerlak. Hierdoor is het mogelijk om kakkerlakken te onderscheiden van andere insecten.
Kakkerlakken Tekenen van kakkerlakken Rentokil België.
Ze lijken op restjes gemalen koffie en zijn 1 millimeter lang. Op muren en op andere vertikale oppervlakken zien de uitwerpselen er langwerpig uit omdat ze uitgelopen zijn. Deze sporen zijn ook vooral te vinden in de nabijheid van de plaatsen waar kakkerlakken zich schuilhouden. Kakkerlakken verspreiden een onaangename geur. Deze misselmakende geur wordt sterker naarmate de infestatie door kakkerlakken verergert. Kakkerlakken scheiden feromonen af. Dat is hun manier om te communiceren en elkaar te herkennen. Deze substantie speelt eveneens een belangrijke rol in de voortplanting. Kakkerlakken doen zich bij voorkeur tegoed aan voedselvoorraden. Verpakkingen vormen daarbij geen enkel obstakel. Hun sterke mondapparaat gaat moeiteloos door papier, karton, plastic en andere materialen. Wanneer u sporen aantreft op voeding dan hebt u hoogstwaarschijnlijk te maken met een kakkerlakkenplaag. Ze hebben een voorkeur voor zachte voeding die reeds aan het verrotten is en voor gesuikerde etenswaren zoals fruit bijvoorbeeld.

Contacteer ons